Tribute to BERSIH 2.0

By: hueoflife

Jul 16 2011

Tags: ,

Category: Bersih 2.0

Leave a comment

Aperture:f/5.6
Focal Length:25mm
ISO:400
Shutter:1/125 sec
Camera:NIKON D90

Bersih 2.0 - Berundur Sementara

Dah terlalu banyak gas pemedih mata dilepaskan waktu ni dan di tambah dengan water cannon. Para demonstran berundur sementara untuk menghilangkan pedih mata, loya tekak dan gatal kulit. Tapi satu perkara yang polis ni tak sedar… Pedih mata, loya tekak, dan gatal ni kejap je… Dia punya “after effect” – Semangat yang makin membara. Kalau ikut kepala aku, nak aje aku suruh para demonstran ni rempuh FRU ni. Kekuatan barisan hadapan FRU ni cuma sekitar 34 orang. Campur yang dok dalam trak-trak merah dan anggota polis lain kat belakan dia orang ni, jumlah kekuatan polis di jalan Pudu ni cuma dalam 100-120 orang. Ketumbukan para demostran di Jalan Pudu ni paling busuk pun 10 ribu orang memang tak lari. Silap-silap FRU ni boleh balik ke balai kaki ayam….

Tapi bukan itu yang para demonstran ini nak buat. Rakyat cuma nak berhimpun dan berarak secara aman.

Hmmm… sebab tu aku tak boleh nak pimpin pasukan perang…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: