About

Aperture:f/2.8
Focal Length:50mm
ISO:400
Shutter:1/30 sec
Camera:NIKON D90

EJ – seperti mana aku dikenali. Tuan punya Blog ini. Lahir di Alor Setar, Kedah. Aku sekolah kat tiga negeri Kedah, Selangor dan Pahang. Sambung buat ‘Mechy’ kat Johor. So secara rasminya aku hafal lagu 4 negeri kat Malaysia ni. Sekarang ni dah hampir 30 tahun aku bermastautin di Selangor. Dah kawin dengan Buah Hati Pengarang Jantung aku yang lahirkan 4 orang putera-puteri yang mejadi penawar stress aku. Insyaallah.. No. 5 on the way to join the party.

Sekarang ni melakar keindahan dengan Nikon D90 melalui gabungan berberapa telephoto lens dan prime lens kegemaran aku. Nak ‘usha’ D3X tapi kedai gambar semua tak nak jual kat aku… Back-up palette aku Canon Ixus 85. Compact ni banyak juga jasa dia kat aku. Sebenarnya bukan senang nak mencanting dengan compact ni tapi kalau betul caranya, dia boleh hasilkan imej yang tak kurang hebatnya.

Segala foto dalam blog ni adalah hakmilik aku yang terpelihara. Walaubagaimanapun, foto-foto ini dan segala coretan aku dalam blog ni aku bagi ‘kebenaran selimut’** untuk sesiapa yang nak copy paste atau link ke blog korang. Tapi…. kalau korang nak pakai foto-foto aku ni untuk assignment korang ke, buat company profile ke, buat brochure ke atau apa-apa yang sewaktu dengannya, sila berhubung dengan aku.

**Ha… pening kepala dengar perkataan tu?… Orang putih panggil ‘Blanket Approval’ daaa…

Advertisements

One comment on “About”

  1. pesta durian kat bukit permata! 😀


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: